poniedziałek, 1 czerwca 2015

Bigos z młodej kapusty z kiełbasą

Bigos z młodej kapusty z kiełbasą 


Składniki :
  • 1 młoda biała kapusta,
  • 1 cebula,
  • kiełbasa - swojska i śląska,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie.
 Przygotowanie :
Kapustę posiekaj. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Zalej niewielką ilością wody i zagotuj. Kiełbasę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż ( nie używałam żadnego tłuszczu do smażenia kiełbasy). Kiełbasę wrzuć do kapusty z mięsem. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś około 20 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. Na zdjęciu widać marchewkę. W przepisie nie ma. Zdjęcie bez związku.

    OdpowiedzUsuń

Print